Rajcsányi Zoltán webfejlesztő

2021

Az idei év célkitűzése a Laravel keretrendszerben való jártasságom kiszélesítése. Alpine JS, Bootstrap 5, Tailwind CSS, és a Tailwind UI megismerése, bevezetése.

2020

Az év célkitűzése a Docker megismerése volt, amit sikeresnek könyvelnék, hiszen a rendszereim javának kiszolgálási környezetét mikró szerviz (docker-compose) technológiára portoltam.

Az idei tanulásom a Laravel 7 rendszer dokumentumentáció olvasása mellett töménytelen mennyiségű LaraCasts videó értelmezéséről fog szólni.

2019

A 2019-es évben a fő célkitűzésem, hogy Docker alapon konténervirtualizációs technológiára álljak át, mind fejlesztői, mind "üzemeltetői" oldalon. Az átállás 40 rendszeremet fog érinteni, ami egy újabb érdekes kihívás elé fog állítani.

A tudásom gyarapítására beiratkoztam egy évre a devopsakademia.hu oldalra és az "Online képzés plusz tagsággal" előfizető lettem.

2018

A 2018-as évben a professzionális grafikai programok bevezetése, illetve alaposabb megismerése volt a fő célom. Bevezettem a munkamódszertanomba az XMind: Zen tudástérkép diagram készítő programot,

Affinity Designer vektorgrafikai

és az Affinity Photo rasztergrafikai szoftvert.

Elolvastam az Affinity Designer program kézikönyvét.

Továbbfejlesztettem a HTML és CSS tudásomat

Erősítettem Javascript és jQuery ismereteimet.

Kicsit megismerkedtem a konténer-virtualizáció alapjaival és régi rendszereimből párat windows környezetben is konétnerben életre keltettem.

2017

Elvégeztem számos Udemy frontend és Laracasts PHP backend tanfolyamot.

Megismerkedtem az ES6 programozási nyelvvel

Megismerkedtem a React + Angular + VueJS javascript keretrendszer hármasával

2016

Laracasts-on frontend tudásomat erősítettem.

Aktív előfizetője voltam Treehouse oktatási oldalnak, ahol számos frontend anyagot sikeresen elvégeztem.

2015

Beiratkoztam a laracasts.com oldalra, ahol a Laravel keretrendszerhez számtalan oktató videó ad segítséget különféle felhasználói szinteken annak elsajátítására.

2010

Megismerkedtem, majd bevezettem a PHPStorm és SublimeText integrált fejlesztői eszközöket (IDE).

2006

A Pannon Lapok Társasága megbízásából alvállalkozóként fotóriporteri tevékenységet végeztem négy éven keresztül. Mentorom Umberto Pezetta fotóművész volt, miközben szakkönyvekből sajátítottam el az elméleti ismereteket. Munkásságom alatt 50 darab fotó került a Zalai Hírlapba, számtalan a ZAOL online galériájába.

2003

Több budapesti tanfolyamon is részt vettem, ami elsősorban az Igazságügyi Akadémia rendezésével került megtartásra:

Iskolai végzettségem

2001

Mérnök informatikusként végeztem a Gábor Dénes Főiskolán, szoftverfejlesztési szakirányon. A végzettségem besorolása: ISCED 5B